Hier zijn een aantal tips voor Zelda Breath of the Wild

 

Waarom lopen als je kunt vliegen?

Moet je een rivier oversteken, maar blijft je uithoudingsvermogen opraken? Is er een nabijgelegen heuvel? Probeer het te beklimmen en erover te drijven met de Paraglider. Er zullen ook vaak momenten zijn dat je op verkenning gaat zonder paard, wat langzaam kan zijn. Het beklimmen van een nabijgelegen berg, of zelfs een grote heuvel, en glijden naar de plek waar je naartoe wilt, is veel sneller en leuker.

 

Waarom vliegen als je kunt surfen?

Ja, Link kan surfen. Ga naar de punt van een heuvel, of idealiter een met sneeuw bedekte berg, druk op ZL om je schild te verwijderen, ren een steile helling af, druk op sprong en dan, terwijl je in de lucht bent, druk op A. Link zal dan de heuvel af surfen. Je kunt hem manoeuvreren om je snelheid te behouden en obstakels te ontwijken. Wees gewaarschuwd, dit zal je schild waarschijnlijk breken of ernstig beschadigen, dus doe het niet met een schild dat je hebt gespaard voor een groot gevecht.

 

Zet je paard op automatische piloot

Breath of the Wild wordt doorkruist door kleine sporen en grote handelsroutes, die vaak de gemakkelijkste manier zijn om van plaats naar plaats te komen. Om het nog gemakkelijker te maken, spring je op een paard, wijs je het in de goede richting, breng je het op volle snelheid, leun achterover en bewonder het uitzicht. Je trouwe ros zal automatisch de baan volgen, dus je hoeft hem alleen maar in de goede richting te duwen als je bij een kruising komt.

 

Eet het op

Het is frustrerend om 90 procent op een klif te krijgen om het uithoudingsvermogen op te raken en weer naar beneden te glijden. Gelukkig kun je je uithoudingsvermogen aanvullen, zelfs als je je vastklampt aan een rotswand. Zolang je van tevoren maaltijden hebt bereid die het uithoudingsvermogen herstellen, kun je ze via het menu opeten en verder klimmen.

 

Zelfgemaakt kookboek

Een van de weinige tekortkomingen van het spel is dat er geen receptenboek is voor de gerechten die je op kookplekken maakt. Tip? Blader naar een bijzonder goede maaltijd die je hebt gemaakt, selecteer deze om het recept te bekijken en gebruik de schermopnamefunctie van de Switch (de zwarte vierkante knop aan de linkerkant Joy-Con) om een ​​foto te maken. Het is lastiger dan we zouden willen, maar als je absoluut moet onthouden hoe je een krachtig elixer of stat-boostende maaltijd kunt maken, is dit de gemakkelijkste manier om een ​​record bij te houden. Of ga low-fi en noteer ze in een notitieblok.

 

Verkoop niet alles

Je zult tijdens je zoektocht veel schijnbaar zinloze items verzamelen, waarvan sommige misschien een roepie of twee waard zijn. Laat je niet verleiden om zeldzame items in te ruilen, tenzij je voorraadruimte op raakt. De kans is groot dat je ze later tijdens je zoektocht nodig hebt.

 

Wees stiekem

Ren niet naar binnen en probeer elke vijand die je ziet te doden. Meestal is stealth je vriend. In sommige gevallen hoef je de slechterik niet eens te doden om de buit te krijgen die ze beschermen. En gebruik je omgeving als wapen. Kun jij een boom omhakken om hem op een vijandelijk kamp te laten vallen of een doos of kei op hun hoofd laten vallen? Wapens breken, dus gebruik ze zo spaarzaam mogelijk.

 

Praat met iedereen

Ja, allemaal. Je zou volop kunnen gaan spelen en proberen het spel zo snel mogelijk uit te spelen. Maar dat mist het punt. Breath of the Wild is bezaaid met side-quests en de beste manier om ze te vinden is door met mensen te praten. Een willekeurige dame die wanhopig op zoek is naar eenden, zal je, als je haar kunt vinden, op een magische missie de bergen in sturen.

 

Ga op de eigendomsladder

Volg de plotaanwijzingen in Hateno Village en je zult zien dat sommige arbeiders een verlaten gebouw hameren. Praat met de baas en je begint een zoektocht waarbij je het huis kunt kopen. Als het eenmaal van jou is, kun je meer geld uitgeven aan het opknappen van de ruimte, het toevoegen van een deur, een bed om in te slapen en gezondheids- en wapenrekken aan te vullen zodat je je beste wapens kunt opbergen – handig als je krachtige wapens wilt bewaren voor bazen.

 

Wees nieuwsgierig

Een ring van stenen gevonden waaraan een steen ontbreekt? Heb je een vrij grote conker gezien die aan een ketting hangt? Of merkte gewoon iets glinsterends op, dat in cirkels liep. De kans is groot dat je een verstopte Korok-sprite hebt gevonden. Los deze charmante omgevingspuzzels op die over Hyrule verspreid staan ​​en je zult worden beloond. Iemand die je tijdens je avontuur ontmoet, kan deze wellicht goed voor je gebruiken.

 

Hyrule Crossing

Nadat je het huis hebt gekocht, gaat een van de arbeiders op pad om aan een bouwklus te beginnen in de regio Akkala. Als je hem gaat zoeken in een nieuwe stad gebouwd op een rots in het midden van een kloof, begin je een zoektocht om het dorp te bevolken en een nieuw knooppunt in het gebied te creëren.

 

Vind de tutorial heiligdommen

Hoewel veel heiligdommen ingenieuze puzzels zijn, helpen een paar je om in de strijd te trainen. Het vechtsysteem van Breath of the Wild verschilt niet al te veel van eerdere Zeldas, maar er zijn enkele nieuwe toevoegingen en verfijningen die een diepgaande tutorial erg handig maken … als je die kunt vinden.

 

Weg zeilen

Soms zal het omhakken van een boom een ​​Korok-blad creëren. Met een sterkte van één is het nutteloos als wapen, maar je kunt het gebruiken om een ​​windvlaag te creëren, handig om vlotten mee te zeilen. Sommige gebieden zijn alleen te bereiken door te zeilen, dus het is een goed idee om ten minste één Korok-blad in je inventaris te houden.

 

Tijd voor jezelf

Gevechten in Breath of the Wild zijn verrassend diep en elke vijand heeft zijn eigen aanvalspatronen. Leer hun bewegingen te lezen en ken de timing en verdiensten van je eigen aanvallen en wapens. Een enorme knuppel of hamer kan krachtig zijn, maar hij zal traag zijn, en als een wapen met twee handen kun je niet tegelijkertijd een schild gebruiken. Eenhandige wapens zijn sneller, maar over het algemeen zwakker. Speren zijn tweehandig, maar sneller en laten je wat afstand bewaren. Vergeet ten slotte niet om boemerangs te vangen als ze terugkeren – het is niet meer automatisch!

 

Dood van bovenaf

Vijanden van bovenaf aanvallen? Je kunt naar beneden springen en een krachtige aanval ontketenen of voor een meer stijlvolle aanpak gaan. Begin naar beneden te glijden en haal dan je pijl en boog tevoorschijn, de tijd zal langzamer gaan, zodat je in een rij kunt komen en het perfecte schot kunt loslaten.

 

Burn baby burn

Vuur heeft veel toepassingen in Breath of the Wild – je kunt vijanden in brand steken, braamstruiken wegbranden of je eigen kampvuren maken met hout en vuursteen slaan met een metalen wapen. Hoewel vuurpijlen vrij zeldzaam zijn, kun je normale pijlen in brand steken door ze in een lantaarn of een andere bron te dompelen en ze vervolgens te laten scheuren.

 

Voorkom dat je verdwaalt

De map van Breath of the Wild is naar verluidt groter dan die van Skyrim. Dit betekent begrijpelijkerwijs dat het vrij gemakkelijk is om te verdwalen. Voor degenen die worstelen om door de nieuwe wereld te navigeren, is er een oplossing.

 

Zoek je oude amiibos op

Alle verzamelfiguren van Nintendo zijn compatibel met Breath of the Wild – activeer amiibo-compatibiliteit in ‘Instellingen’ en je kunt een nieuwe Rune gebruiken. Tik op een figuur en etenswaren vallen uit de lucht. Amiibo uit de Zelda- serie bieden ook speciale voordelen, waaronder schatkisten of, in het geval van de Wolf Link-amiibo, dat personage in het spel brengen. Alle amiibo kunnen echter maar één keer per dag worden gebruikt.

 

Let op de klok

Bepaalde wezens en, vreemd genoeg, planten verschijnen alleen ’s nachts, dus het loont de moeite om laat op te blijven. Er zijn ook een paar personages en gebeurtenissen die pas na zonsondergang plaatsvinden, waaronder een aantal speurtochten verspreid over Hyrule.

 

Wees niet bang voor de bloedmaan

De Bloedmaan vindt willekeurig om middernacht plaats en zorgt ervoor dat vijanden respawnen. Het is echter niet allemaal slecht nieuws – alle gerechten die je kookt onder een Bloedmaan krijgen willekeurige extra bonussen.

 

Een hert is een paard

Als je geen paard kunt vinden, is een hert een geschikt, zij het enigszins onbetrouwbaar alternatief. Je zult moeten hurken en het van achteren besluipen, wat wat tijd kost. Spring op het juiste moment en je kunt een ritje maken. Je moet het hert snel kalmeren, anders word je weggegooid en zal het helaas wegrennen als je afstapt. Cryptisch genoeg is er een heiligdom waar je alleen toegang toe hebt door een uitdaging op het gebied van herten te voltooien.

 

Als je vandaag naar het bos gaat

Er is een beer. En je kunt erop rijden. Ze zijn een zeldzaam gezicht en als je niet snel bent, word je doodgeslagen, maar een beer kan gemakkelijk worden gekalmeerd en rondgereden. Beren in Breath of the Wild zijn traag en ietwat chagrijnig en je kunt ze helaas niet bij een stal registreren.